Luftetur med Toma og Benji

Toma og Benji

Toma og Benji er på hundeluftingsplassen på Bryne. Her er de ofte, gjerne både om morgenen og om ettermiddagen.

Toma og Benji

Inne i parken kan Benji løpe fritt uten båndet på. Selv om Benji er ganske stor, er han ikke så gammel. Han er fortsatt en valp, så han liker best å leke med andre hunder her. Men akkurat nå er han alene i parken, så en pinne får all hans oppmerksomhet i det fine været. Han deler den litt motvillig med Toma, men han vil helst ha den for seg selv hele tiden. Toma kaster pinnen høyt, og Benji kaster seg etter den. “Benji!” sier Toma. Men selv om leken er morsom, er ikke Benji veldig interessert i å dele pinnen sin. Han tar den med seg og går så langt vekk han kan komme. Etter en stund kommer han snikende tilbake for mer lek, før han igjen forsvinner så langt unna som mulig.

Toma og Benji

Rett før de skal gå, kommer to andre hunder. Men de er voksne og ikke interessert i lek. Så de snuser bare litt på hverandre, og en litt skuffet Benji er klar for å gå videre.

Toma og Benji

Toma forteller at hun alltid har hatt hund når hun vokste opp. “Så det var naturlig å gi en hund et godt hjem,” sier hun. Benji har fått et hjem, og begge to har fått en god venn. “Benji er først og fremst en lojal og kjærlig venn,” sier Toma. “Han er en viktig del av livet mitt.” De har deltatt på litt kurs og trening, men fremfor alt elsker Benji turer og lek. Toma snakker bare sitt morsmål til Benji. Hun tror hunder forstår tonefallet mer enn ordene, men det gir et spesielt bånd mellom dem og minner henne om hjemlandet.

Toma og Benji

Etter en liten tur i skogen er besøket over. Toma må på jobb, og Benji skal hjem.

Toma og Benji
Benji

Fakta ansatt

NAVN

Toma Balciunaite

JOBBET I NDM SIDEN

2020

BESTE MED JOBBEN

Miljøet og kollegaene. Og så elsker jeg at vi lager dyremat fra rester som ikke blir brukt.

Fakta hund

NAVN

Benji

ALDER

2 år

RASE

Golden retriver

BESTE FôR

Han liker Rinti

BESTE GO'BIT

Gulerøtter, agurk og eple.