På tur med støvler – møt Kim og Nero

Kim og Nero

Møt Kim, en allsidig ansatt ved fabrikken, og Nero, hunden hans. Hjemme på gården har de en hel haug med andre dyr.

Nero i vinden

Vi er på Frei, like ved Norsk Dyremat-fabrikken. Solen skinner, men det blåser kraftig, så vi går mot skogen for litt ly.

Kim er utdannet sveiser og sørger nå for at maskinene fungerer som de skal på fabrikken. “Jobben er variert og utfordrende – akkurat slik jeg liker det,” sier Kim. “Tidligere skrudde jeg på biler på fritiden, nå skrur jeg på maskiner på jobben.”

Kim og Nero

Kim og Nero bor i Gjemnes kommune, litt sør for Kristiansund, på en gård tett ved et stort skianlegg med gode skiløyper om vinteren og flotte sykkelstier om sommeren. Det passer Neros favoritthobby veldig bra, som er å trekke – gjerne 5-10 kilometer på en vanlig ettermiddag. Han trekker ivrig både på ski og sykkel. Men av og til kan Nero også bli litt for ivrig, som da de på ski plutselig havnet på en gruset vei for noen år siden. Kim ler og forteller: “Jeg trynet skikkelig, men det stoppet ikke Nero. Han fortsatte, og jeg ble slept langt bortover, og hele jakken min revnet.”

Nero
Nero
Kim og Nero

Hjemme på gården går Nero løs sammen med oksene – men han jager hønene. Heldigvis er han venner med både kattene og kaninen, så lenge han får ha griseørene for seg selv. I løpet av turen har Nero vært innom et par sølepytter og litt gjørme. Den kritthvite hunden ser nesten ut som om den har støvler på. Men pelsstellet trenger vi ikke bekymre oss for; den er selvrensende. Sølen faller av seg selv mens vi trasker og Nero trekker.

Kim og Nero

Fakta ansatt

NAVN

Kim Andre Staurset

JOBBET I NDM SIDEN

2020

BESTE MED JOBBEN

Jobben er veldig variert. Jeg liker å fikse ting.

Fakta hund

NAVN

Nero

ALDER

5 år

RASE

Samojed

BESTE FôR

Provit storfevom, hermetikk

BESTE GO'BIT

Provit griseører

FLERE DYR?

30 okser
20 høner
4 ender
1 geit
1 kanin